In de schaduw van de rozen en de lindebomen

Chédigny, het enige dorp met het label van opmerkelijke tuin is de bloemenparel van Touraine. De kunst van het leven en het kuieren zijn er koning. Een natuurlijke gang van zaken in het land van de kastelen. Meer dan 800 rozen, talloze vaste planten en een gloednieuwe parochietuin zorgen in het voorjaar voor prachtige kleuren. Een wandeling in het dorp en u zult meteen verleid worden door alle charme. Dat kunnen we u wel garanderen! Dat is wat Martine Matard overkwam toen ze Chédigny ontdekte. Ze aarzelde dan ook niet om zich te vestigen in de voormalige pastorie, omgebouwd tot gastenkamers, restaurant en tearoom.

Een majestueuze lindeboom geplant in 1811 verwelkomt u vanaf de ingang van de tuin die schuilt in de muren van La Closerie du Tilleul. De voormalige pastorie ziet eruit als een groot familiehuis en past goed omdat het aansluit bij Martine's wens om haar gasten als vrienden te verwelkomen. Dit prachtige gebouw uit de 17e eeuw ligt majestueus voor de tuin en moestuin van de parochie die net zijn aangelegd. Vanaf het terras is het uitzicht op de pleinen vol planten met de charme van weleer ontspannend en nodigt uit tot nadenken, of zelfs tot een lange wandeling... De medicinale tuin en moestuin met vergeten groenten maken van deze plek een toevluchtsoord waar u heerlijk tot rust komt. 

Tonnelle- Chédigny la closerie du tilleul

Rozenparadijs

Binnenin had Martine carte blanche voor de decoratie en kon ze aandachtig de werken opvolgen. De sfeer is elegant en de eetkamer is ingericht zoals in een huis. Hier vindt u geen eenheidsworst, de tafels zijn gekleed in verschillende geborduurde witte tafelkleden en de stoelen in verschillende stijlen passen perfect in het decor. Deze sfeer wordt doorgetrokken in de kamers boven, die eenvoudig en netjes zijn. De gastentafel richt zich op lokale verse producten en traditionele recepten. En aangezien Martine een uitstekende kokkin is, zult u blij zijn met haar smeltende blanquette of zelfgemaakte hartige taarten!

Chambres d'hôtes-Closerie du Tilleul-Chédigny

Bij het wakker worden, zodra de luiken opengaan, ziet men een feest van kleuren en geuren en gaat men meteen gaan dagdromen... De dag begint goed! Aarzel niet om volop te genieten van de tuin en comfortabel op het terras te zitten voor het ontbijt en neem de tijd te nemen om van dit moment te genieten. Vooral omdat de sinaasappeltaart, broodjes en croissants de eetlust nog wat zullen aanwakkeren. U kunt ook de beroemde yoghurt proeven die in Chédigny wordt gemaakt. 

Voor een poëtische en boeiende wandeling tussen twee bezoeken aan de kastelen van het Loire-dal zit u in Chédigny en haar zachte levensstijl helemaal goed!

Maison mauve Chédigny- Closerie du tilleul- chambres d'hôtes

Praktische info

Chambres d'hôtes La Closerie du Tilleul
Martine ROUSSAUD
4 place de l’église
37310 Chédigny
Mail :chedigny.presbytere@gmail.com
Site web :www.lacloseriedutilleul.com

Om uw wandeling voort te zetten...

Laat u verleiden door het dorpje Montrésor, gelabeld als een van « de mooiste dorpen van Frankrijk »
Bezoek de Corroirie en de Chartreuse du Liget in Chemillé sur Indrois
Houd u stevig vast aan de takken van het Parc Aventure Clic’Lac in Chemillé sur Indrois
Smul van de typische gerechten van Tourain op het  Festival de bouche et d’oreille van Chédigny

Commentaar
Laat een reactie achter
  • Loches 2023 ©