}

La Corroirie

Een totale verrassing na het doorkruisen van het nationale bos van Loches, in de richting van Montrésor bij het uitkomen van een bocht, de site van La Corroirie.

La Corroirie

 

 

Men verwacht niet dat in deze holle beboste vallei zulke indrukwekkende historische gebouwen staan. Deze plaats, vroeger een versterkte seignioriale residentie en klooster van de gebroeders Chartreux, straalt charme uit, een beetje soberheid en een goede dosis mysterie die we graag willen verhelderen. Als u Sherlock Holmes wilt spelen gaat er niets boven een overnachting in een van de gastenkamers.

Jeff de Mareuil, een ongewoon en tegelijk zeer charmant figuur, heet u welkom in zijn kasteel - klooster. Het verhaal wordt geleidelijk verhelderd door de uitleg van de eigenaar ter plaatse. Versterkte gebouwen, een molen, de Pont-levis of de kerk in Plantagenêt-stijl, dit is de ideale bestemming voor liefhebbers van oude stenen en geschiedenis.

Bezoek aan de plaatsen

Het bezoek gaat verder in een ontvangstruimte waar een grote houten trap naar de kamers leidt, voorafgegaan door een groot salon voor de gasten. Het was een goede plek om te zitten, te lezen en te discussiëren in een sfeer die de stempel van het verleden heeft behouden.

De twee kamers hebben verschillende stijlen maar komen overeen met de geschiedenis van de site. De kloosterkamer, ingericht in een natuurlijke en rustgevende stijl, is in harmonie met het kloosterverleden van de plaats. De vlas- en beige tinten van de muren en stoffen zijn in perfecte harmonie en worden verwarmd door het rood van de rode tegels.

 

De statige, ruime kamer straalt warmte uit. Ze is ingericht met prachtig gebeeldhouwde kisten en de middeleeuwse sfeer zal u meteen terug meenemen in de tijd.

Wandel voor het avondeten door het park waar een landelijke sfeer heerst wanneer Jeff zijn schapen vrijlaat om de tuin af te grazen. De oude groentevariëteiten uit de nabijgelegen biologische groentetuin zijn net geplant en komen op de borden terecht.

Commentaar
Laat een reactie achter