P'tit Restau

Het p'tit restau is in de eerste plaats het verhaal van liefde op het eerste gezicht. Marie en Matthieu Bally waren op zoek naar een restaurant. Nog voordat ze de zaak bezochten die hen naar Loches bracht, werden ze verleid door de charmes van de stad. Na de eerste stappen door de poort van Picois deed de magie haar werk en was de liefde op het eerste gezicht onvermijdelijk.

 P'tit Restau

 

Ze zouden zich hier vestigen en niet ergens anders, werd besloten. Het mooie verhaal gaat verder omdat de plek sinds de opening afgelopen maart nog niet leeg is geweest. Marie staat achter het fornuis en Matthieu dient op. Een perfect complementair duo met dezelfde passie: koken!

In het p'tit restau verwelkomen ze u met een grote glimlach, die bovendien ook al te zien is op de gevel. Wij waarschuwen u er meteen voor dat men hier kookt, schillen, suddert... kortom, u zult het zien, wij maken u niets geen blaasjes wijs!

On cuisine au petit restau-loches Val de Loire

Touche d'exotisme

Touche d'exotisme

Op het bord, lokale producten en meer. Marie's verlangen is om een exotisch tintje te brengen, te experimenteren en te spelen met smaken, vooral Aziatische smaken. De traditionele keuken gebruiken zonder erdoor beperkt te raken en innoveren om nieuwe smaken te bieden. Ondanks een klassieke opleiding wilde Marie graag de gerechten maken die ze wilde en die gok is succesvol gebleken.

 In de p'tit restau vertrekken uw smaakpapillen op reis! Gember en citroengras geven smaak aan de gesauteerde varkensmignon geserveerd met rijstnoedels en pannacotta en begeleid met mango, kokosmelk en verse ananas. Een waar genot! Zelfs als u de week daarna terugkomt, zal de kaart al veranderd zijn voor nieuwe smaakavonturen. « Het is belangrijk om te vernieuwen en te verrassen » voegt Marie toe. Door de keuken die open is op de zaal van het restaurant ontstaat een wisselwerking en nieuwsgierigheid

In het p'tit restau vindt u geen tomaten of aardbeien in de winter, de groenten zijn seizoensgebonden en de prijzen zijn toegankelijk zodat iedereen kan genieten. 

En zelfs als u wat later komt, wordt u nog steeds begroet door het licht en een glimlach. Als het restaurant vol zit, krijgt u de kaart overhandigd en wordt u geadviseerd te bellen om er zeker van te zijn dat u een tafel heeft. Wat is het beste dat u kunt doen? Gewoon er heen gaan

 

Commentaar
Laat een reactie achter
  • Loches 2022 ©