De markten: een feest van kleuren en smaken

Voeg toe aan favorieten Verwijderen uit favorieten

Om de lokale specialiteiten van Touraine en de Loire-vallei te ontdekken en te proeven, gaat er niets boven een wandeling op de lokale markten. U vindt er verse kwaliteitsproducten die enorm in de smaak zullen vallen bij u thuis en bij alle restauranthouders. Gun uw smaakpapillen de beste smaken van Touraine!

Marché de Loches - Val de Loire

Elke woensdag- en zaterdagochtend wordt Loches een uitstalkast voor de smaken en expertise van de regionale producenten. De markt wordt beschouwd als een van de belangrijkste in Touraine met 110 verkopers en producenten. Hier is de markt een ware instelling. Er zijn mensen die gewoon komen kuieren om te genieten van de sfeer en een drankje te drinken met vrienden. En zij die hun mandje komen vullen met lokaal bereid proviand! Geitenkaas, rillons, rillettes, verse groenten, biologisch brood of yoghurt... u vindt er alles wat u nodig heeft om uzelf te verwennen en uw gasten een heerlijke maaltijd bereid met streekproducten aan te bieden. U krijgt gegarandeerd een aantal tips geven om uw gevogelte te bereiden en men zal ook niet aarzelen om een aantal lokale recepten met u te delen.

Of het nu in Loches, Descartes, Ligueil of verder naar het zuiden in de Grand-Pressigny is, de markt is altijd een kleurrijke ontmoetingsplaats waar de vele producenten een grote diversiteit aan producten aanbieden. De vruchtbare bodem en het milde klimaat zorgen voor smaakvolle producten op de schappen.

 

Zie ook
  • Loches 2023 ©