}

Mooie dorpen

Voeg toe aan favorieten Verwijderen uit favorieten

Vertrek langs de wegen van Zuid-Touraine om te wandelen in pittoreske en charmante dorpjes met een landelijke sfeer.

Chédigny : in naam van de roos

In het hart van de Indre-vallei, tussen Loches en het kasteel van Chenonceau, is Chédigny het enige dorp in Frankrijk dat de naam van « opmerkelijke tuin » draagt. Neem de tijd om door de smalle straatjes te kuiereb waar de gevels zijn omgetoverd door de vele rozen en vaste planten. Talloze kunstenaars, geïnspireerd door haar charme, kwamen zich er vestigen en openen hun deuren tijdens de festivals.

 

 

Boussay, de parel van Zuid-Touraine

Boussay, halverwege tussen Loches en Futuroscope, is een echte parel, maar nog weinig bekend in de holte van een groene en bewaarde vallei. Tussen kasteel, bos, weiden en prachtige huizen zweeft een geur van vakantie dat u zin zal geven om te blijven rondhangen.

 

 

Montrésor, een van de mooiste dorpen van Frankrijk

Montrésor… een naam die u laat dromen en die aanvoelt als een doosje vol geheimen, vol verhalen en legendes! Het is een echt juweeltje in het hart van de Val d'Indrois, geklasseerd als een van « de mooiste dorpjes van Frankrijk ». Na een bezoek aan onze buren, de panda's van de dierentuin van Beauval, kunt u duiken in de intieme sfeer van het kasteel en het dorp.

 

 

Beaulieu-les-Loches, het klooster

Beaulieu-lès-Loches, doorkruist door de Indre en verbonden met Loches via de "Espace Naturel Sensible des Prairies du Roy", is een benedictijnse abdij gesticht in 1007 door Foulques Nerra, onvermoeibaar bouwer en wrede vechter.

 

 

De Louroux, tussen natuur en erfgoed

Het dorp Le Louroux ligt op minder dan dertig kilometer ten zuiden van Tours, tussen Loches en Sainte-Maure de Touraine, en heeft een opmerkelijk gebouwd erfgoed dankzij zijn priorij, zijn karakteristieke huizen en zijn vijver die geklasseerd is als gevoelig natuurgebied.

 

 

De Grand-Pressigny, onderweg naar de prehistorie

Tussen Touraine en Poitou, in de buurt van het regionale natuurpark Brenne, kunt u een wandeling maken tussen de natuur en het erfgoed in de zuidpunt van Touraine. We nemen u mee op een reis terug in de tijd naar de prehistorie van het kasteel-museum van Grand-Pressigny, waar kinderen zelfs kennis kunnen maken met de prehistorie door deel te nemen aan workshops die hen fascineren.

Land van vuursteen maar ook van boeren, aarzel niet om de wegen en paden te volgen tot diep in dit platteland dat verschillende wandelparcours en lekkere adresjes biedt.

Zie ook