Tuinen

Voeg toe aan favorieten Verwijderen uit favorieten

Neem de tijd om wat rond te wandelen, luister naar de zingende vogels en laad uw batterijen op omringd door kleine groene parels in de buurt van de kastelen van de Loire.

 

Rozenparadijs (Chédigny)

In de vallei van de Indre, tussen Loches en Chenonceaux, bedwelmt een zoet parfum de steegjes van Chédigny, het enige opmerkelijke tuindorp van Frankrijk. Dit is uitgegroeid tot een unieke plek! Hier is geen kasteel en toch is er een koningin: de roos! De gevels van de dorpshuizen zijn gekleed in een uitbundige vegetatie en stralende kleuren, en tonen een gezicht dat wandelaars verrast.

Couple en visite à Chédigny

 

René Boylesve Tuin (Descartes)

De René Boylesve landschapstuin in Descartes is een plaats met wereldkleuren en historische omgevingen.  Verdwaal tussen de talrijke rozenstruiken, zeldzame of exotische planten en uw wandeling wordt meteen omgetoverd tot een magisch en verrassend moment met een prachtig uitzicht op de rivier.

 

 

Kuieren zoals vroeger in de openbare tuin (Loches)

Ga naar de openbare tuin voordat u het bezoek aan Loches begint voor een gegarandeerd « waauw » effect en een onvermijdelijke fotosessie. Neem de tijd voor een wandeling en bewonder een uniek panorama van de koninklijke stad.

Le jardin public de Loches

 

Een groene oase in de kerker (Loches)

De middeleeuws geïnspireerde tuin in het hart van de Donjon de Loches brengt verschillende oude variëteiten van aromatische en plantaardige planten, bloemen en fruit samen in de geest van de middeleeuwse tuinen. Een ware verademing in de minerale wereld van de kerker!

  • Loches 2024 ©