Gezinsactiviteiten

Voeg toe aan favorieten Verwijderen uit favorieten

Ontdek ideeën voor vrijetijds-, culturele of sportieve activiteiten in de Loire-vallei, voor familie-uitjes binnen of in de buitenlucht.

Visite en famille donjon de Loches

Binnenactiviteiten

Kinderen bezig houden tijdens schoolvakanties of bij regenweer kan vaak leiden tot hoofdpijn. Hier zijn een paar ideeën waarmee u gemakkelijker indruk op hen kan maken. Lekker, nieuwsgierig, creatief, sportief of toekomstig astronoom, er is voor ieder wat wils!

 

Hallard snoepwinkel

Lekekr bezoek aan het snoepland

De Hallard snoepwinkel, vlakbij het centrum van Loches, is een heerlijk zoet adresje waar jong en oud graag zullen blijven hangen. Het bezoek start met een video over suiker maken.  Het « hoogtepunt van de show » is vooral de demonstratie met de snoepmaker die zijn geheimen om snoepjes te maken aan u prijsgeeft! Welkom in deze kleurrijke en lekkere wereld waar u na de rondleiding uw zakken kunt vullen.

Atelier enfants à la confiserie Hallard de Loches

 

Erfgoedworkshops

Creatieve recreatie

Leren terwijl u plezier beleeft! Dat is wat de erfgoeddienst van Loches u biedt.  De workshops zijn ontworpen voor kinderen en vinden plaats tijdens schoolvakanties. Uw kleine rakkers kunnen zich vertrouwd maken met verschillende technieken: glas-in-lood, beeldhouwen op steen, modelleren of tekenen en worden door professionals begeleid.

Atelier patrimoine Loches

 

Planétarium

Dichter bij de sterren

Zoek de sterren op en neem uw kinderen mee om het universum te verkennen in het Planetarium in Tauxigny. Zet uw ontluikende astronomen comfortabel in een luie fauteuil om door het zonnestelsel te reizen tussen alle planeten. Het planetarium biedt twee afwisselende sessies. Sterren en verre sterrenstelsels lijken binnen handbereik.

 

Kinderworkshops in het Musée du Grand-Pressigny

Reis in de tijd

Als u wilt weten hoe neolithisch aardewerk, muziekinstrumenten of prehistorische sieraden werden gemaakt, dan zijn deze workshops iets voor u. Beleef de prehistorie in Grand-Pressigny door creaties te maken met de middelen die toen beschikbaar waren. Een ware uitdaging!

Atelier groupe Grand Pressigny

 

Naturéo waterpark

In Naturéo grijpen we naar ons zwempak!

Naturéo is een waterpark waar u een aangename tijd kunt doorbrengen met uw gezin. Speelse en sportieve activiteiten voor alle leeftijden, babyzwemmers, animaties en activiteiten voor de « kids » zullen uw woensdag en weekend zeker en vast opfleuren.  

piscine-natureo-loches-val-de-loire

 

___________________________________________________________________________________

 

Activiteiten in de buitenlucht om de batterijen op te laden

Als u van wandelingen of ongewone activiteiten houdt, ga dan op ezeltocht, zoek naar trollen in Zuid-Touraine of haal uw schetsboek boven. Trakteer uzelf op een welverdiende ontspannende pauze in het Naturéo waterpark tot groot jolijt van het hele gezin.

 

Boomklimparcours in Chemillé-sur-Indrois

Activiteit voor het hele gezin

Halverwege tussen de dierentuin van Beauval en Loches biedt het Clic Lac aconturenpark boomklimparcours aan voor jong en oud, om te ontspannen in een leuke sfeer en om nieuwe sensaties te ervaren.

Parrc accrobranche de Chemillé sur Indrois

 

Ontspannende pauze in het recreatiecentrum van Chemillé-sur-Indrois

Zwemmen, opblaasstructuren, boot- of kanotocht, de activiteiten zijn talrijk in deze mooie hoek van Touraine waar de kinderen in het water kunnen spelen terwijl u op het strand wandelt! Een verleidelijk programma, nietwaar?

Base-de-loisirs-Chemille-Pedalo-Val-de-Loire

 

Wandel met een langorige metgezel, de ezels van Balaam

Beleef een prachtig avontuur door een paar uur te wandelen met een ezel en ontdek op uw eigen tempo een ongerepte omgeving waar u heerlijk kunt wandelen in het hart van Touraine.

 

 

Tekenen tijdens het wandelen

Breng uw potloden en schetsboek mee naar het domeinbos van Loches voor een wandeling van 3 km met uw gezin. Neem plaats voor de ezel en teken wat u ziet. U hoeft niet per se een tekentalent te zijn, we leggen alles stap voor stap uit en u zult zien, u zult terugkomen!

 

Raak verdwaald in het labyrint van het bos van Tours-Preuilly

Een plantendoolhof met twee leuke parcours om alles te leren over de rijkdom van het bos: de diversiteit van de fauna, de bomen en de bewoners.

Labyrinthe de la forêt de Tours Preuilly

 

Speurtocht « De trollen van Touraine »: een avontuur om te beleven met uw gezin

Download de applicatie en volg Wilfried de gids om raadsels op te lossen en trollen te vinden terwijl u het erfgoed van Descartes, Preuilly-sur-Claise en de Grand-Pressigny ontdekt.

 

In Naturéo halen we ons zwempak boven!

Om buiten te ontspannen kunt u kiezen tussen een klassiek zwembad en het natuurlijke zwembad. Omgeven door waterplanten, kunt u genieten van chloorvrij zwemmen met een adembenemend uitzicht op de koninklijke stad. De ligstoelen staan klaar voor een welverdiende rust terwijl u de kinderen op de trampoline of de glijbaan in de gaten houdt.

 

Zie ook
  • Loches 2023 ©