De niet te missen koninklijke stad Loches

Voeg toe aan favorieten Verwijderen uit favorieten

Loches, in het hart van de Loire-vallei en haar kastelen, is een van de "Mooiste omwegen van Frankrijk" die al haar bezoekers weet te betoveren. Deze « Stad van Kunst en Geschiedenis » is de thuisbasis van een uitzonderlijke middeleeuwse stad en vertelt duizend jaar geschiedenis. De geplaveide steegjes, gevels in zachte tufsteen en gevlechte daken zijn een waar genot voor wandelaars.

Donjon de Loches - Val de Loire

Tuin met zicht

Om te beginnen is een bezoek aan de openbare tuin een must! Het is de beste plek om het panoramische uitzicht op de koninklijke stad en de kapittelkerk van Saint-Ours op hun uitstekende rots te ontdekken. Neem de tijd om door deze groene omgeving te wandelen onder de eeuwenoude bomen waar de Indre rustig doorheen stroomt. Laat de kinderen tijdens de wandeling enkele momenten spelen op de glijbaan of schommels om de dag met een goed humeur te beginnen. De bronzen buste van Jacques Villeret, vlakbij de kiosk, zal u zeker verrassen. Het is een eerbetoon aan de acteur die geboren is in deze mooie hoek van Touraine.

 

Stadswandeling

Na deze ontspannende pauze is het tijd om de stad te verkennen! Van de porte des Cordeliers, ziet u de schaduw van de Tour Saint-Antoine, een oude klokkentoren die 52 meter boven de stad uitsteekt. U kunt heerlijk windowshoppen in de straat die leidt naar het kasteel. Liefhebbers van architectuur kunnen genieten van het stadhuis en de prachtige sculpturen van de Renaissance gevels van de kanselarij en het Maison du Centaure. De markt brengt elke woensdag en zaterdagochtend leven in de stad en wordt beschouwd als een van de grootste markten van Touraine. Het is moeilijk om niet te bezwijken voor deze gezellige sfeer en de kleurrijke en smakelijke kraampjes.

Visite de la Cité royale de Loches

 

Onderweg langs 1000 jaar geschiedenis

Bent u klaar voor een reis in de tijd? Wandel door de Porte Royale, de enige toegang tot het centrum en de bovenstad. 1000 jaar geschiedenis gaan aan u voorbij: wij nodigen u uit voor een echte duik in de middeleeuwen.

Begin met de kapittelkerk van Saint-Ours. Ze is gebouwd in Romaanse stijl en heeft als bijzonder kenmerk twee piramidale koepels met acht zijden genaamd « dubes » die ze een uniek profiel geven.  Binnenin bevindt zich het fijn gebeeldhouwde graf van Agnès Sorel, bijgenaamd « dame de beauté », de favoriet van koning Karel VII.

U kunt haar portret bewondern in het kasteel van Loches waar u ook kennis kunt maken met andere historische figuren: Jeanne d’Arc, Anne de Bretagne en natuurlijk Karel VII.

Aan het einde van de ommuring verschijnt de imposante kerker uit de 11e eeuw, gebouwd door Foulques Nerra. Deze historische en niet te missen plaats heeft indrukwekkende afmetingen. We verwachten bijna de ridders in pantser te zien verschijnen. Torens, kerkers, ondergrondse kamers, gangen en trappen, uw kinderen zullen met plezier verkennen! Beklim de treden naar de top van de toren. Uw inspanningen worden beloond met een 360° uitzicht op Loches. Plezier gegarandeerd!

Visite du donjon de Loches

 

Een showcase voor kunstenaars

In de bovenstad kunt u ook een nieuwe wereld en eeuw ontdekken in het huis va landschapsschilder Emmanuel Lansyer. Als leerling van Gustave Courbet zette hij zijn koffers neer in Loches in het gezinshuis. U kunt er verschillende schilderijen van de kunstenaar bewonderen maar ook een bourgeois interieur van de  19e eeuw ontdekken. Loches is een prachtige speeltuin waar u plezeier kunt beleven door de verschillende tijdperken te vergelijken met de kinderen!

Eindig uw wandeling in de galerie Saint-Antoine onderaan de stad om twee schilderijen te bewonderen van de XVIIe-eeuwse schilder, Le Caravage.

Visite de la ville de Loches
  • Loches 2023 ©